Vitalbix

 

Kies voor een natuurlijke manier van voeren!

 

 

Met Vitalbix Paardenvoeding voer je jouw paard op een manier die past bij zijn natuurlijke eetgedrag. Vitalbix Paardenvoeding is rijk aan vezels, laag in zetmeel & suiker en optimaal verteerbaar. Dankzij het hoge aandeel vitaminen & mineralen kun je er aanzienlijk minder van voeren dan van reguliere paardenvoeding. Met een rantsoen van voldoende ruwvoer aangevuld met Vitalbix Paardenvoeding hou jij jouw paard fit & gezond!

 

Wil jij jouw paard fit & gezond houden?

Voer jouw paard dan op een manier die past bij zijn natuurlijke eetgedrag. Kies voor een rantsoen met voldoende vezels, niet teveel zetmeel en suiker, een uitgebalanceerd gehalte vitaminen en mineralen en een energiewaarde die is afgestemd op de energiebehoefte.

Te weinig ruwvoer en teveel krachtvoer met een hoog zetmeel- en suikergehalte kunnen de stofwisseling en de spijsvertering van jouw paard verstoren en voor gezondheidsproblemen zorgen.

De spijsvertering van jouw paard is ontworpen om 24 uur per dag kleine hoeveelheden vezelrijk voedsel te verwerken. In de natuur is een paard minimaal 16 uur per dag aan het grazen waardoor hij continue vezels binnenkrijgt en hiermee zijn maag en darmen gezond houdt. De basis van een gezond rantsoen bestaat daarom ook altijd uit voldoende ruwvoer zoals hooi of voordroog eventueel aangevuld met weidegang (gras).

“Wist je dat jouw paard in zijn maag continue maagzuur aanmaakt en dat de darmen een continue aanvoer van vezels nodig hebben om gezond te blijven?”

Krijgt jouw paard te weinig ruwvoer of belast je hem met teveel krachtvoer dan heeft jouw paard een hoger risico op verteringsproblemen zoals maagzweren en koliek. Het is daarom belangrijk om ervoor te zorgen dat jouw paard nooit langer dan 4-6 uur zonder ruwvoer staat en dat je niet teveel krachtvoer met een hoog zetmeel- en suikergehalte bij voert.