Equilin

‘Het Nieuwe Voeren', terug naar de natuurlijke ruwvoerbehoefte met gebalanceerde paardenvoeding

Vijf jaar geleden was de ruwvoernorm nog 1 kg hooi per 100 kg lichaamsgewicht per dag. Het rantsoen moest daarop worden aangevuld met kilo’s krachtvoer om aan voldoende voedingsstoffen, vitaminen en mineralen te komen.

 
 

Een gezonde darmflora is de basis voor paarden!

Nu weten we beter! Inmiddels is uit wetenschappelijke onderzoeken gebleken dat dit achterhaald is. En dat een paard minstens de dubbele hoeveelheid ruwvoer nodig heeft om zijn lichaam gezond te houden en een tevreden gevoel te hebben. Van nature eet een paard zelfs nog veel meer ruwvoer.

En dat betekent wanneer paarden die de dubbele hoeveelheid ruwvoer krijgen, dat de suiker- en eiwitinname ook verdubbelt. Dit werpt een nieuw licht op het voeren van krachtvoer. De noodzakelijke aanvulling op het ruwvoer moet aangepast worden, zodat de darmflora in balans is en paarden en pony’s niet te dik worden en zich fit en gezond blijven voelen.

De producten van Equilin® spelen goed in op deze veranderde voedingsbehoefte en zijn meervoudig bekroond, waaronder de HIP Award; als ‘kantelaar’ van de sector.