Stance Equitec

Dr Tim Kempton (een Ph.D. in voeding biochemie) heeft 30 jaar geleden Stance  Equine opgericht. Tijdens zijn carrière als wetenschappelijk onderzoeker, zette Dr. Tim vraagtekens bij de logica van het voeren van granen aan paarden, vooral toen hij vaak competitie paarden zag met een (te) heet en fizzy gedrag en paarden met verkrampte of verzuurde spieren tijdens het  werk. Hij onderzocht de effecten van een hoog zetmeel rantsoen op het gedrag en prestaties van het paard en heeft vele voersoorten waaronder rijst zemelen en kokosnoot voeding geëvalueerd. 

Het is nu bekend dat voeders met een hoge NSC (niet structurele koolhydraten) een belangrijke bijdrage leveren aan obesitas en de bijbehorende metabole aandoeningen bij paarden, met inbegrip van gastro-intestinale ulcera, koliek, kreupelheid, laminitis EMS and Cushing’s disease

Dr Tim is de pionier in het onderzoek naar kokosnoot en kokosolie in paardenvoer en diervoeders.  Coolstance Copra is de basis van de Stance Equine producten dat nu beschikbaar is voor paardeneigenaren overal ter wereld.
CoolStance is GMO vrij en bevat geen chemische toevoegingen. Het is een kokos van hoge kwaliteit en bevat een hoog niveau van verteerbare energie (uit de 8-10% kokosolie en de verteerbare vezels) en een lage NSC (11%). Het is een uitstekende voeding voor de meeste paarden. 

Stance Equine heeft Equitec Performance Products overgenomen: vandaar nu samen verder onder de firmanaam Stance Equitec.
Het Equitec assortiment van neutraceutical producten zijn geformuleerd ter ondersteuning van de spijsvertering, zenuwstelsel, het immuunsysteem en neurale systemen.  Equitec Performance Products is opgericht door Ken Ford, een natuurgeneeskundige Chiropractor die de beginselen van biogenics voor paarden heeft toegepast.
Ken heeft een uniek en holistisch inzicht in de rollen en relaties van natuurlijke kruiden en samenstellingen en hoe ze invloed hebben op de gezondheid en het welzijn van het dier.